Bivši fudbaler Slavena Abdurahman Gogić-poznatiji po nadimku Agec, prije dvije godine nas je iznenadio navijačkim odijelom pred polazak naše reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil.U toku je prvenstvo Evrope u Francuskoj pa je Agec pronašao način da ponovo privuče pažnju svojim velikim šeširom, o čemu kaže:

“Bilo je to 1.aprila 2014.godine, kada sam”brazilsku odoru” promovisao na stadionu Slavena, na revijalnoj utakmic Slavena i Slobode, koju je predvodio legendarni Ćiro Blažević. Član Slavena sam bio od 1953. do 1959.godine, a posvećenost fudbalu nije prestala ni do danas. Mada naša reprezentacija ne igra u Francuskoj, rado gledam sve utakmice. Dok traje prvenstvo drugujem sa velikim šeširom, jer je za mene svako veliko prvenstvo u nogometu veliki praznik. Među favoritima za osvajanje prvog mjesta su Španija, Njemačka i Francuska, mada me prijatno iznedio Wels. Ipak, ja ovoga puta navijam za Hrvatsku, imaju dobru ekipu i želim im puno uspjeha”.

Agec je tokm radne karijere bio poznat kao vrstan vkv električar i za dugog perioda radio je na područjima Hrvatske, BiH i Srbije, a najduže u Elektrodistribuciji Živinice.

“Radio sam dugo na održavanjju trafo stanice u Živinicama i na izradi blindiranih trafo stanica. Poznato je da se u našem gradu izvode veliki radoivi na toplifikaciji i često pokazujem graditeljima gdje se nalaze podzemni kablovi, kako ne bi došlo do njihovog presjecanja”, kaže nam Agec Gogić, koji je tokom duge radne karijere radioo još u Konjuhu, pruzi Beograd-Bar i Tvornici četkica za automobile u Dubrovniku.

Mada je odavno u mirovini, za njega odomra nema! Svaklodnevno u blizini pijace prodaje mini konfekciju i druge predmete, a priprema se da otvori restoran narodne kuhinje, sa tradicionalnim bosanskim jelima!/Š.G./

Vaš komentar na članak: