Općinski odbor SDA Živinice večeras je na platou iza zgrada općinske administracije organizova tradicionalni do sada najveći iftar, ne samo u Živinicama već i cijeloj BiH, na kojem je bilo prisutno preko dvije hiljade postača i aktivista ove političke partije.

Sat prije iftara izveden je prigodan program, veče ilahija i kasida, a velikom broju prisutnih prvi se obratio predsjednik Izbornog štaba SDA Živinice dr.Denijal Tulumović, koji je rekao:

“U ovom najljepšem mjesecu od svih-mjesecu Ramazanu- odajem priznanje ekipi ljudi koji nastavljamo ovu lijepu tradiciju organizacije zajedničkih iftara. Povjereništvo OO SDA Živinice radi na proširenju i jačanju naše političke partije, čemu su obol dali Began Muhić i Esed Kitić, koji su ujedinjenjem stranaka sa SDA poslali lijepu poruku diljem BiH, čime su takođe uputili poruku razjedinjenim Bošnjacima, što je kod nekih izazvalo bijes i nedoumice zbog gubljenja nekih svojih sitnih pozicija, dok su drugi izrazili podršku i zadovoljstvo nakon ujedinjenja. Jedinstvo bošnjačkog korpusa nema alternativu za opstanak na ovim prostorima”, rekao je Tulumović, a potom podsjetio na značaj očuvanja lika i djela prvog predsjednia SDA i države BiH Alije iZetbegovića i šehida odbrambeno osolbodilačkog rata, te pozvao prisutne da im učenjem fatihe odaju počast.

Ujedinjeni na oktobarskim općim izborima

Na oktobarskim izborima SDA Živinica, na listama za Skupštinu TK nalaze se Muamer Zukić, Narcisa Šiljegović, Esed Kitić i Nail Jusić.

Na listi za Parlament Federacije BiH nalazi se mr.Began Muhić, dok je na listi za Parlament BiH Alma Hajdarević.

“Ovo je prilika da svi vi koji ste večeras na iftaru, kao aktivisti SDA Živinice, radite i dalje na očuvanju jedinstva i da nakon oktobarskih izbora budemo pobjednička politička partija, čime bi naše Živinice zauzelo mjesto koje nam pripada i da podržite komplet listu naših kadrova”, zaključio je Tulumović svoje obraćanje velikom broju okupljenih aktivista.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK Amir Fazlić je poželio prisutnima da dočekaju još puno iftara i ramazana u BiH, ujedinjenoj u Evropsku uniju, BiH koja će mladima pružiti bolji život, pa i bolje ramazane:

“Drago mi je da vidim ovdje jedinstvo SDA Živinica, što je garant dosta boljem uspjehu i da će Živinice prosperirati kroz snažniji razvoj, posebno na gradnji bolje infrastrukture”.

Podpredsjednik SDA BiH i predsjednik Povjereništva OO SDA Živinice Sadik Ahmetović je u svom obraćnanju govorio o aktuelnom trenuku u svijetu i kod nas:

“Danas kada ovdje u slobodi iftarimo u Palsestini ginu djeca i nevini ljudi. Sutra u Prijedoru ispračamo 300 nevino stradalih muslimana u posljednjem ratu i zato nemojte da živimo u zabludi, već na putu koji je za nas najbolji, da budemo jaki i ponosni, jedinstveni i muslimani koji će graditi BiH po mjeri svih njenih građana. Svi koji su srcem uz SDA na pravom su političkom putu za dobro Bosne i Hercegovine”.

Postači su na velikoj večerašnjoj trpezi imali obilno jelo i piće, a pravu atrakcju predstavljala je velika “zlatna džezva”, kapaciteta 300 litara, pa je za sve bilo kafe u izoboilju!/Š.G./

Vaš komentar na članak: