Iako nema mogućnost da sa tribina gleda rukometne utakmice svog voljenog kluba, RK Konjuha, Tarik Pejkušić susrete gleda iz svojih invalidskih kolica. Ovaj 47-ogodišnjak, u Živinicama poznat kao Tarik Leptir, najvatreniji je navijač živiničkog rukometnog Konjuhja, a nerijedak je i na treninzima „narandžastih momaka“.

Tarik je tokom rata, kao pripadnik Armije BiH, obolio od odumiranja mišića, te je, s toga, vezan za invalidska kolica.

Devedesetih godina prošlog vijeka Pejkušić je igrao kao desni bek živiničke rukometne ekipe, a koliko zna za sebe navija za živinički Konjuh.

Svojevremeno je Pejkušić bio jedan od poznatih vođa Konjuhovih najvjernijih navijača, popularnih Drobuljaša, a znao je u toku rata sa ostalim Konjuhovim tifozama za svojim omiljenim gradskim momcima pješice otići u Tuzlu ili Banoviće.

On je svojevremeno bio jedan od vokala legendarnog živiničkog nju primitivs benda WC dus i bio je poznat po svom „vrisku“.

Posljednji par godina među najusješnijim rukometašima Konjuha je i Tarikov bratić Sulejman Pekušić. Brzonogo i spretno desno krilo živiničke rukometne ekipe već je postao ljubimac navijača RK Konjuh i svih ljubitelja ovog sporta u Živinicama.

– Naravno, krv nije voda. Kao i kada je moj brat Haris, njegov otac igrao za Konjuh, svaka njegova povreda boli i mene. Naravno, posebno raduje njegov dobar potez, a posebno pogodak- rekao je Tarik iz ugla tribina Gradske dvorane, najvjerniji navijač, često u dresu ili trenerci voljenog kluba./Rasim Džeko/

Vaš komentar na članak: