Danas je stigla nova donacija Centru Vrti mi osmjeh u Ljubačama. Kao što je to bilo prošle godine, tako je i ovoga puta Humanitarno udruženje Hadžijski fond Zusammen Austrija, sa sjedištem u Beču, pomogao djecu sa posebnim potrebama i donirao im pelet za zagrijavanje tokom zimskog perioda, ali i potrebna sredstva za higijenu i ishranu. O tome šire govori nam predsjednik Hadžijskog fonda Zusammen Ramo Dahić:

“Mi smo prošle godine Centru Vrati mi osmijeh donirali pelet, kako bi lakše prezimili, a takođe smo obezbijedili i ostale potrebe, sve u vrijednosti od 2 hiljade KM. Danas smo takođe obezbijedili dvije tone peleta za loženje, higijenske potrebe i namirnice u vrijednosti od 1400 KM. Ovdje boravi 120 djece sa posebnim potrebama, koja su ometena u svom razvoju i mi želimo dati svoj doprinos kako bi im ovdje bilo ugodnije i ljepše”.

Direktorica Centra Vrati mi osmijeh Suada Omić nije skrivala zadovoljstvo zbog pomoći koju imaju od Hadžijskog fonda Zusammen iz Beča:

“Lijepo je saznanje kada vidite da neko misli na ove naše štićenike, kojima je boravak u našoj ustanovi jedino mjesto gdje se druže, uče ono što mogu i o kojima se brine naš stručni tim da im boravak bude zanimljiv i dostojan čovjeka. Hvala svim ljudima koji nam pomažu, a posebno Hadžijskom fondu, jer je ovo za nas od velikog značaja, zato što boravimo u montažnom objektu i poterbno ga je dobro zagrijati, a to nam je mnogo lakše uz donirani pelet”.

Ramo Dahić je zadovoljan što je u mogućnosti da se pomaže onima kojima je to potreba, kao što je to slučaj i sa Centrom Vrati mi osmijeh. Udruženje Hadžijski fond će ovih dana pomoći još tri porodice u Živinicama koje su u stanju socijalne potrebe, a sve donacije poklanjaju uz prisustvo kamera, kako bi donatori i svi oni koji daju doprins Hadžijskom fondu vidjeli da se novci troše transparentno i da idu u prave ruke!/Š.G./

Na slici: Istovar peleta djeci Centra Vrati mi osmijeh

Vaš komentar na članak: