Omladinsko udruženje džemata Tupković svoje početke bilježi od 20.11.2016. godine. Ideja osnivanja i samog postojanja ovog udruženja jeste druženje i animiranje omladine džemata Tupković, kako bi doprinijeli dobrobiti svoje lokalne zajednice u više sfera života.

Neke od aktivnosti koje su članovi ovog udruženja realizovali u aprilu:
– Kupljena 21 đačka karta za mjesec april, u iznosu od
591, 50 KM.
– Uplaćeno 10 mjesečnih kuhinja, u vrijednosti od 110 KM.
– Kupljene osnovne životne namjernice za 5 porodica, u ukupnom iznosu od 393 KM . Porodicama su uručeni prehrambeni porodični paketi, kao i sredstva za ličnu higijenu. Radi se o porodicama koje nemaju nikakvih ili imaju neka minimalna primanja i nalaze se u lošem materijalnom stanju, te im je ova pomoć dobrodošla.
– Kupljeni lijekovi za jednu porodicu, 49 KM itd.

Omladinsko udruženje džemata Tupković i u mjesecu maju, nastavit će svoje aktivnosti kupovine mjesečnih karti i kuhinja za djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti. Također, potpomaganju starijih i socijalno ugroženih mještana Mjesne zajednice Tupković.

Pokrenuta je i akcija: Mjesečna karta i kuhinja za svako dijete. Uključite se! Svi oni koji žele da se uključe mogu na facebook stranici: Omladinsko udruženje džemata Tupković, dobiti više informacija.
Kad ima volje, ima i načina da se pomogne!

Isto tako, svake prve subote u mjesecu Omladinsko udruženje organizuje i tribine u džamiji u Tupkoviću uz zanimljive goste predavače, a koje su izrazito posjećene. Tako će biti i prve subote u mjesecu maju, gosti predavači su profesori sa Univerziteta u Tuzli, Midhat Jašić i Meho Bašić!
Subota, 06. maj 2017. godine, od 19:30 sati.

Poziv svim zainteresovanim pojedincima da dođu i svojim prisustvom uveličaju ovo predavanje!/Ismet Korajac/

Vaš komentar na članak: