Uzgajivačnica pasa Speed Agility Priluk osvajač najviših priznanja

Ova godina donijela je mnogo uspjeha Semiru Klapiću, poznatom uzgojivaču pasa Tornjaka i Njemačkih ovčara, registrovanih u Uzgajivačnici Speed Agility Priluk. Tako se nastavlja dugogodišnja tradicija osvajanja najvažnijih trofeja u zemlji i regionu, o čemu Klapić kaže:

“Uzgajivačnica njemačkih ovčara i tornjaka SPEED AGILITY ove godine je podržala i učestvovala na mnogim izložbama, od kojih bih izdvojio izložbu u Loznici, gdje je naš pas Tornjak dobio odličnu ocjenu, bio prvak razreda mladih i prvak rase, zatim izložba u Bijeljini, gdje naš pas Tornjak potvrđuje svoj kvalitet i dobija ponovo odličnu ocjenu, prvak razreda mladih i prvak rase. Na toj izložbi smo izlagali i psa pasmine Njemacki ovčar, koji je dobio odličnu ocjenu i titulu cac”.

Na tome se nije stalo i Uzgajivačnica Speed Agility nastavlja posjete, tj.učešće na izložbama i usvajanje nagrada:

“Mjesec dana poslije idemo u Zvornik gdje učestvujemo na dvije izložbe: na državnoj izložbi pasa naš pas Tornjak i ovaj put dobiva odličnu ocjenu, prvak razreda mladih i prvak rase, zatim učestvujemo na specijalizovanoj izložbi pasa druge FCI grupe, gdje osvajamo ponovo odličnu ocjenu, prvak razreda mladih, prvak rase i za najljepšeg mladog psa izložbe na treće mjesto je izabran naš pas Tornjak.

Izlozba pasa Vlasenica, prekjuče, 9.septembra, izlagali smo naših 5 pasa, gdje je naša ženka Njemački ovčar u razredu od 6 do 9 mjeseci bila prva i za najljepšeg najmlađeg psa izlozbe proglašena na drugo mjesto. Druga ženka u razredu mladih dobiva odličnu ocjenu, prvak razreda mladih. Njemački ovčar mužjak i ženka u razredu zrelih dobivaju odlične ocjene i titulu CAC, dok Tornjak, pored odlične ocjene i CAC titule, dobiva i prvaka rase. I na kraju same izložbe, pri odabiru najljepše odgajivačke grupe, naši Njemački ovčari dobijaju drugo mjesto, a kao šlag na tortu pri odabiru najljepšeg odgajivačkog para izložbe naši Njemački ovčari osvajaju prvo mjesto.Ove godine smo dobili i dva šampiona: Tornjak mužjak po imenu TANGO, koji je mladi šampion BiH u ljepoti i ženka Tornjak po imenu ANDA, koja je zreli šampion BiH u ljepoti.Možemo se pohvaliti da je ova godina jako uspješna za našu uzgajivačnicu, kako na izložbama, tako i u školovanju i uzgoju pasa”, kaže nam uspješni uzgajivač pomenutih pasa Semir Klapić.

I u narednom periodu Uzgajivačnicu Speed Agility iz Priluka očekuju nove izložbe i prezentacije postignutog, pa će pehara i nagrada biti još!/Š.Gadžo/