Vatrogasci RMU Đurđevik: Da bude manje požara

Upravo minule godine bilo je manje požara nego obićno, ali Vatrogasna jedinica RMU Đurđevik, koja dežura i za potrebe općine Živinice, uvijek je spremna intervenisati kada je riječ o gašenju požara i drugim nepogodama.

Tokom 2016.godine đurđevički vatrogasci više puta su intervenisali na gašenju sijena u Gornjim Dubravama i Dežebarima, ali gorjeli su i automobili u ova dva mjesta, pa je i tu bilo posla za vatrogasce. Kada je riječ o automobilima često se dešavaju saobraćajne nezgode i nerjetko je potrebna intervencija vatrogasaca da spašavaju ljude.

Nerjetko tokom ljeta vatrogasci gase šume, kuće, još češće se dešava da se zapale kontajneri, da zaprijeti plinska boca. Kada se neko zaključa u kuću i prijeti da će okončati suicidom, tu su opet naši vatrogasci koji su uspjeli spasiti jednu osobu.

Posljednjeg dana prošle godine vatrogasci su gasili požar na jednoj kući u blizini benzinske pumpe Kalesić, pa je taj momenat snimila Ajla Batuhan.

Vatrogasci RMU Đurđevik redovno dežuraju kraj telefona tokom svih 24 sata i u slučaju potrebe veoma brzo stižu na odredište u kompletnom sastavu./Š.G./

Na slici: Posljednji požar u staroj godini