Zajedničko druženje maturanata u gradu i izletištu Zlaća

Prerasta u tradiciju da maturanti JU Gimnazija Živinice svoje školovanje okončaju zajedničkim druženjem, šetnjom ulicama grada, da se podsjete na mjesta koja rado posjećuju, a potom na svoje omiljeno izletište susrete završe na Zlaći.

Danas su prošetali sa raznobojnim majicima, već prema tome kojem odjeljenju pripadaju. Svi oni bili su veoma dobri učenici, što je najvažnije nije bilo ponavljača, a kako rekoše nastojaće tako nastaviti i na studijama.

“Samim tim što smo se opredjleili za školovanje u živiničkoj Gimnaziji, druge nam nema nego nastaviti na studijama. Kako saznajem od kolega maturanata najviše će nas nastaviti na fakultetima u Tuzli, Sarajevu, ali i inostranstvu”, kaže nam maturantica Lejla Osmić.

U jednom od odjeljenja zapažamo da imaju samo 5 dječaka i 16 djevojčica, pa su omladinci bili u podređenom položaju. Na jednom od fotosa su Aziz Sulejmanović, Mirza Umihanić, Aida Glavinić, Jusuf Nuray i Maid Mešanović, kao da su željeli pokazati da su nekada i omladinci u većini!

Romano Grgić će pamtiti svoje gimnazijske dane po odličnom uspjehu, ali i mnogom dosjetkama tokom druženja sa svojim vršnjacima. Kaže nam kako su tokm šetnji ulicama grada skrenuli pažnju prolaznika, potom su odsjeli na jedn om kafiću Gradskog bulevara, a potom se uputiuli na izletište Zlaća./Š.G./