poset

Djeca sa posebnim potrebama u Centru Vrati mi osmijeh okružena su pažnjom svojih vršnjaka, ali i starijih osoba. Nedavno su ih posjetili učenici Osnovne škole Gračanica s kojim su se družili, a u povodu Uskrsa/Vaskrsa posjetila ih je sekcija Zlatne dobi Crvenog krsta/križa Živinice.

“Drago nam je da smo bar malo vratili djeci osmijeh na lice, sa poklonima koje smo im darivali. Mnogo su se obradovali uskršnjim šarenim jajima, kao i ostalim darovima. Centru smo poklonili i skromnu novčanu pomoć, tako da nam je bilo drago što smo bili u mogućnosti da ih posjetimo i obradujemo”, rekla je Koviljka Peći, predsjednica sekcije.

Direkotrica centra Suada Omić zahvalila se svima koji djecu posjećuju i pomažu, pa i članicama Zlatne dobi:

“Pobliže smo se upoznali sa ovom sekcijom Crvenog križa, vidimo da su to sve humane osobe i zbog same činjenice da su u jednoj takvoj humanitarnoj organizaciji kao što je Crveni krst. Darivali su našu djecu i mi im se zahvaljujemo što nas nisu zaboravile, posebno u vrijeme velikog blagdana Uskrasa”.

Članice Zlatne dobi su obećale da će ovakvih susreta biti još i da djeca neće biti zaboravljena. Svoje aktivnosti su nastavili u prostorijama CK, gdje su organizovale proslavu Uskrsa, uz druženje, pjesmu i zabavu!/ E.H.-Š.G./

Vaš komentar na članak: