Rukomet: Utakmica godine u Banja Luci

Večeras se u banjalučkoj areni malih sportova u Boriku igra najvažnija utamica ove sezone za domaćine Borca i Konjuha iz Živinica. Utakmica odlučuje  prvaka BiH, a ko je bliži povoljnom rezultatu teško je reći!  Podsjetimo da je Konjuh u prvom kolu u Živinicama porazio Borca rezultatom 30:24.

Stolarima odgovra više varijanti, kao nerješen rezultat ili čak poraz od 5 golova razlike, pa da već počne salviti svoju prvu šampionsku titulu za prvaka Bosne i Hercegovine. Međutim, u Banja Luci neće biti nimalo lako, bar prema riječima domaćina:

“Očekuje nas danas teška utakmica, ali se nadam da ćemo uspijeti nadoknaditi minus iz Živinica. Ovom prilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju”, rekao je iz tabora Borca Ivan Čop.

Jasminko Omerefnendić iz redova Konjuha ističe da će biti borba teška, a utakmica neizvjesna do kraja:

“Svi smo svjesni jačine protivnika, ali želimo povoljan rezultat, naš je cioj da budemo šampioni i na dobrom smo putu da uspijemo. Svakako, da je večerašnja utakmica svih utakmica za nas i sigurno će igrači dati sve od sebe za povoljan rezultat, a to je sve do minus pet golova”.

U tri kola Konjuh je postigao tri pobjede, dok je Borac postigao dvije pobjede i jedan poraz.

Utakmica se igra danas, 24. maja u 20 časova. Cijena ulaznice za ovu utakmicu košta 3 KM, a domaćini su odlučili sav prihod od prodaje ulaznica  donirati najugroženijim stanovnicima poplavljenih područja.