Biznis:Voda Kristal jdina certificirana

S dolaskom ljetnih dana pojačana je potreba za odgovrajućim osvježenjem u vidu napitaka, a za ove i sve naredne dane preporučujemo prirodnu izvorsku vodu Kristal, koju proizvodi firma Kobens iz Priluka kod Živinica.  Kristal je jedina certificirana pitka voda na ovim prostorima, čiji je tvorac dr.Sabit Begić, Prilučanin, prvi doktor nauka s područja općine Živinice.Evo šta je rekao o Kristalu:

  «Voda Kristal je nastala u peridotitima i serpetitima planine Konjuh.Prioritetnim pravcima toka na svom dugom podzemnom putu , prema ekološki zdravom mjestu Priluk, obogatila se mineralima korisnim za čovjekov organizam.Zavod za javno zdravstvo FBiH, u sovjoj analizi navodi da voda Kristal spada u grupu oligomineralnih voda, te kao takva povoljno djeluje kod hroničnih promjena na želudačno-crijevnom traktu, na funkciju žučne kese i kod oboljenja bubrega, smiruje upalu sluznice, mokraćnih puteva i dr. korisne funkcije.Kristal posjeduje dva certifikata za svjetski priznati kvalitret vode, kao EN ISO 9001:2000 i HACCP sistema kvaliteta».

  Zdrava prirodna voda Kristal sadrži optimalne količine mineralnih soli zadovoljavajući norme svjetskog standrda.Posebna vrijednost ogleda se u optimalnom sadržaju fluorida koji su za ljudski organizam od izuzetnog značaja.Uticaj vode na čovječije zdravlje povjeren je stručnom konsultantu dr.medicine Almini Mujačić, dok  nadzor nad cijelim tehnološkim procesom od izvora do boce vodi mr.Sabina Begić, dipl.ing.tehnologije.

  Kvalitet vode Kristal prepoznat je na tržištu i iz godine u godinu proizvodnja se povećava.Ove godine u Kobensu planiraju tržištu BiH isporučiti  20 tona vode u raznim pakovanjima.U okviru svog popularnog projekta dostave vode Kristal na kućne adrese i poslovne prostore kupcima se  poklanjaju aparati koji griju ili hlade vodu, već prema klimatskim uslovima i potrebama!Na ovaj način voda je ekološki daleko prihvatljivija jer nema zagađivanja od ambalaže.

  Na sajmovima u Mostaru i Gradačcu Kristal voda dobitnik je dvije zlatne medalje za kvalitet.Značajno je još istaći da je Zavod za javno zdravstvo u Sarajevu, na sonovu dobijenih analiza dao najviše ocjene ovoj  prilučkoj vodi.

   Proizvodnja vode je sezonskog karaktera.Za vrijeme ljetnih mejseci dnevno se na tržište plasira 6 tona kristal vode, dok je zimi duplo manje. /Š.Gadžo/

Dr.Sabit Begić kraj aparata s Kristal vodom

Pogoni za proizvodnju Kristal vode u Priluku