Druženje članova Gradskog hora

Gradski mješoviti hor Živinice imao je više uspješnih nastupa tokom prošle godine, koju ocjenjuju veoma uspješnom. Konačno su probili led i bilježili nastupe i van Tuzlanskog kantona, a kako rade i vježbaju sigurno bi ove godine mogli i preko "granice".

 Ovih dana pripremaju druženje u prostorijama restorana Oko, koje će imati sadržajan program. Aktivista  horu Alan Goletić ističe kako je druženje zakazano za petak, 27.januar, sa početkom u 18 sati.

 Na ovom druženju član nekadašnjeg prijeratnog hora Enver Berberović-Šeki će izvršiti prezentaciju starih fotografija hora i nekadašnjeg KUD Konjuh-danas Živinice, te audio zapisa sa nastupa i proba, o čemu kaže:

 "Uvijek sam veliku pažnju poklanjao prikupljanju raznih dokumenata, posebno o događajima čiji sam bio sudionik.Tako sam sačuvao vrijedne fotose o horovima u raznim periodima, čiji sam takođe nekada bio član. Živiničanke i Živiničani uvijek su bili muzikalni i uz stručan rad imali smo dobar hor i prije 30 godina, o čemu svjedoče i audio zapisi, koje sam takođe sačuvao i koje želim predstaviti mlađim generacijama-sadadašnjim članovima hora".

  Osim prezentacije starih dokumenata Envera Berberovića-Šekija, na susretima i druženju članove živiničkog hora  zabavljaće orkestar Trio koktel./Š.G./

Gradski mješoviti hor Živinice