Armija zmajeva:Obilježena 1.godišnjica

Večeras je Udruženje navijača „Armija zmajeva“ iz Živinica proslavilo svoju prvu godišnjicu osnivanja i uspješnog djelovanja. Tim povodom u Gradskoj dvorani Živinice okupili su se aktuelni i bivši nogometaši, sportski radnici i ljudi iz javnog života, a bio je i predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić, koji je pozdravio okupljene navijače i uručio im prigodne poklone:

 "Pohvalno je da imamo ovako organizovane navijačke organizacije i udruženja, gdje navijači iz Živinica imaju značajno mjesto i ulogu.Nadam se da ćemo zajedno proslaviti odlazak reprezentacije BiH u Brazil", rekao je Begić, što su prisutni pozdravili velikim aplauzom.

  Svečanost je započela prikazivanjem filma o osnivanju i aktivnostima Udruženja navijača "Armija zmajeva", koji su bodrili reprezentacije BiH i RK Konjuh, a potom je uručeno priznanje i pokloni velikom sportisti- majstroru tradicionalnog Wing shuna borilačkog sporta Kung fu Draženu Panteliću, koji je nadavno postao najviše rangirani borac u BiH, kada je u pitanju pomenuta disciplina.

 Potom su odigrane  utakmice između dječaka Škole fudbala Eurogol, novoformiranog ženskog NK Fortuna, te meč između navijača "Armije zmajeva" i novinara.

 Većem broju sportskih novinara, predsjedniku NS BiH Begiću i aktivistima dodjeljene su zahvalnice i pokloni!

    Koliko je bila uspješna organizacija obilježavanja prve godišnjice Armije zmajeva najbolje se da zaključiti iz izjave glavnog i odgovornog urednika sarajevskog Sporta Sinana Sinanovića, koji je rekao:

 "Besprijekorna organizacija u Živinicama, gospodski, sa stilom, od dočeka do ispraćaja. Svaka čast momcima, svi, baš svi su bili super korektni-redari, dame, zmajevi, sportski radnici, posebno navijači! Čestitke za godišnjicu i veliko hvala za bodrenje naše reprezentacije"!  /Š.G./

Predsjednik NS BiH Begić predaje poklone predsjedniku navijača Goletiću

Revijalne utakmice započele nogometašice Fortune

Ekipe navijača i novinara sa predsjednikom Begićem i drugim visokim gostima

Torta zasladila godišnjicu