Bajramske akademije, svečanosti, čestitke

Juče je u živiničkim školama održano niz svečanih akaedemija posvećenih predstojećem velikom prazniku Muslimana cijelog svijeta – Bajramu.Učenici su se predstavili onim što najbolje znaju, pa smo vidjele horove, recitatore, mlade glumce, pjevače, tako da su prisutni bili zadovoljni onim što su im pripremili učenici naših škola.

   Posebnu svečanosti ovog puta pripremaju u Šerićima, kada će ponovo napraviti veliku halvu od preko 70 kg.Ovoga puta na redu je 26.  pripremanje halve, koju će zakuhati Muharem Karić, specijalista za ovu narodnu poslasticu.

   Prema riječima Šabana Kamberovića, aktiviste u šerićkom džematu, miris halve ponovo će okupiti oko dvije hiljade ljudi s područja cijelog kantona.Halva će se pripremiti u nedjelju prije podne, a već od 18 sati pred džamijom će početi svečani program U susret Bajramu!

   Velika akademija priprema se na drugi dan Bajrama, kada će u Gradskoj dvorani, uz prisutvo velikog broja građana, ali i izvođača, biti izveden raznovrstan kulturno-zabavni program, koji počinje u 18 sati.

   Povodom predstojećeg praznika ekipa portala zivinice.ba svim muslimanima svijeta čestita najveći praznik Kurban Bajram ili Hadži Bajram!

                    BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Džamija u Priluku