Daris Co:Uspješnih 15 godina porodičnog biznisa

U vrijeme velike nezaposlenosti mnogi se okreću alternativnim rješenjima i pokušajima samozapošljavanja.Tim putem prije 15 godina krenuo je i bračni par Jelene i Ive Andrić, koji su osnovali svoj porodični biznis pod nazivom Daris Co.

“Sada, nakon 15 godina, firma uspješno radi, zapošljavamo 12 osoba u dvije poslovne jedinice-Slastičarna Palma i Fast & Food.Zahvaljujući uspješnom poslovanju redovno izmirujemo sve obaveze, poreze i doprinose, te plate koje iznose 700 KM”, objašnjava nam Jelena Andrić.

U obje poslovne jednicie raznovrsna je ugostiteljska ponuda slatkog i slanog programa, a ova jela redovno se kontrolišu i ispunjavaju sve zdravstvene standarde, o čemu naša sagovornica kaže:

“Svake godine tokom ljetne sezone dva puta provjeravamo kvalitet sladoleda i uvijek dobijemo od Zavoda za javno zdravstvo TK ocjene da je analiza naših proizvoda, sladoleda i kolača, na vrhunskom nivou i da zadovoljava sve standarde prema Pravilniku o mikrobiološkim kriterijima za hranu.Najnoviji pregled rađen je 29.avgusta, kada smo takođe dobili zadovoljavajuće ocjene”.

Kada je riječ o sladoledu u Palmi ga nude po najsavremenijim recepturama i sirovinom italijanske firme MEK, koja je među tri najbolje u svijetu.

“Redovno se snbdijevamo od MEK-a, dnevno smo proizvodili 18 kaseta raznih voćnih i mliječnih sladoleda, miks je sezonskim voćem, bananama, breskve, kivi i sl.Naši kvalitetni sladoledi tokom sezone uglavnom se u cjelosti prodaju, a ako bi nešto i ostalo sutradan imamo novu ponudu, tako da smo svaki dan imali novu i svježu ponudu najraznovrsnijih sladoleda”, ističe Jelena Andrić.

Zanimljivo je istaći da je sve više kupaca kolača i raznih torti ne samo iz našeg grada, već i gradova širom Tuzlanskog kantona, kao što su to Banovići,Lukavac, Tuzla i dr.Sve to dovoljno govori o kvalitetu koji posjeduje ova poznata firma iz oblasti ugostiteljstva, a koju predvodi mladi direktor Robert Andrić.

I u narednom periodu ovdje nastoje proširiti ponudu svojih proizvoda slatkog i slanog programa, tako da će Palma i Fast & Food i dalje biti omiljena mjesta gdje se može,uz ugodni razgovor, osvježiti kafom i drugim napitcima i slatkišima./Š.G./