Džumbus vikend sa Hip Hop i  Rock nastupima

Tuzla je uvijek bila prepoznatljiva po dobroj hip hop sceni ali i po dobrom i glasnom rock’n’rollu.
Ovaj vikend Tuzla Live udruženje (www.fb.com/tuzlalive)   i Džumbus festival  (www.fb.com/dzumbusfestival), organizuju novu poslasticu za sve ljubitelje kako jednog, tako i drugog  pomenutog muzičkog pravca.

U petak, 9.8. od 19.30 na starom mjestu, u Zlatarskoj ulici, održati će se ovogodišnji Hip Hop Night organizovan u sklopu festivala (fb event  http://bit.ly/HHdzumbus ). Itekako bitna rap imena na tuzlanskoj hip hop sceni, će se predstaviti kroz svojstvene nastupe, uz odličnu atmosferu vjern e publike.

Cap One, D-BagMrawinjak , HAK , AD3LFloutajm su imena koja nisu i ne trebaju biti zanemarena među raperima, kako u BiH tako i van nje.  Dođite i uvjerite se sami da momci, i po neka djevojka među njima, itekako njeguju ono na šta je Tuzla odavno ponosna – hip hop kulturu.

U subotu, 10.8. od 19h, u istoj ulici, za ljubitelje drugog muzičkog smjera, rock ‘n’ rolla, na Shock Rock događaju ovog festivala (fb event http://bit.ly/SRockDZ ) nastupit će dva tuzlanska benda Aether i Ending a Clutter, te mostarski bend Jufkamental  koji će  prvi put svirati pred tuzlanskom publikom.

Šta bi Džumbus Festival bio bez  gitarskih distorzija, jakog vokala i čvrstog rock/metal zvuka?!? Da biste to osjetili, doživjeli, čuli i vidjeli, Džumbusari/rke vas zovu da subotu, provedete u Zlatarskoj ulici sa njima. Vrijedno je svake pažnje! Vidimo se i ovaj vikend !/Jelena Husanović/