EHF:Stolari stigli u Španiju

Mada su prvu utakmicu na svom terenu izgubili od špnaskog Valladolida, rukometaši Konjuha s puno optimizma otputovali su na uzvratnu utakmicu Kupa pobjednika kupova.Razlog za optimizam je i u vrlo dobroj igri u srijedu protiv Sloboda Solane u Tuzli, koja je treneru Emiru Junuzoviću poslužila za provjeru spremnosti ekipe pred revanš u Španiji protiv ekipe Valladolida.
         Nemanja Kerezović nije blistao protiv Slobode, ali je u prvoj utakmici protiv španske ekipe šest puta zatresao mrežu Lorgera:
       »Mislim da smo u  subotu u suštini odigrali dobru utakmicu i u pravom svjetlu predstavili bh rukomet. Činjenica je da smo bili impresionirani fizičkom pripremljenošću i kvalitetom španske ekipe, što je pokazao i rezultat iz prvog dijela utakmice. Kada smo u drugom dijelu shvatili da se možemo oduprijeti favoritima ovog takmičenja, pružili smo dosta bolju igru, te na taj način zadovoljili našu publiku.Ono što nismo uspjeli u Živinicama protiv Španaca, nadam se da ćemo uspjeti u revanšu«.
      Valladolid je prošle srijede igrao zaostalu prvenstvenu utakmicu na svom terenu protiv Portland San Antonija i u uzbudljivoj završnici uspjeli su pobijediti 31:30, a najefikasniji ponovo je bio Tvedten sa 12 postignutih golova.Srbijanski internacionalac i bivši reprezentativac  Žikica Milosavljević takođe je pružio vrlo dobru igru, postigao  3 gola, a naravno i u drugoj utakmici protiv Konjuha očekuje pobjedu svoje ekipe:
     »Petnaestak minuta prvog poluvremena smo iskoristili za upoznavanje snage i igre Konjuha, način suđenja italijanskih arbitara i paklenu atmosferu koju su pripremili živinički navijači. Mislim da smo nakon toga odigrali dobro prvi dio igre, da bi potom u drugom poluvremenu odigrali nešto opuštenije, kako bi izbjegli eventualne ozljede pred susret u španskom prvenstvu. Našu indolentnost su iskoristii rukometaši Konjuha, koji su ozbiljno zaprijetili pred kraj susreta, kada su se primakli na svega 4 gola razlike (16:20). Konačan rezultat je možda i nerealan, jer su Konjuhovi rukometaši pokazali da igraju veoma dobar rukomet, a uz podršku navijača, kakvu su imali u ovom susretu, mislim da su teško pobjedivi u Živinicama.Moraćemo opreznije nastupiti na svom terenu, kako ne bi došlo do iznenađenja«.
   Optimista pred revanš u Španiji je i Emir Rahimić, koji je bio jedan od najboljih naših igrača protiv Sloboda Solane:
  »Za nas je veliki izazov igrati protiv tako jakih ekipa kakav je Valladolid.Pokazali smo i mi svoje kvalitete na prvoj utakmici.Sada nemamo šta izgubiti i borićemo se da iznenadimo naše velike favorite«!
   Utakmicu Valladolid-Konjuh sudiće Frans Sus Evers i Marcel Kums iz Belgije, a delegat je Italijan Aldo Di Tullio.
   Ostaje da našim rukometašima poželimo  više sreće protiv Valjadolida u revanš utakmici! /Pripremio Rasmi Džeko/.

Španci imaju nedostižnu prednost pred revanš