IZBORI 2022:Mubera Husić Tursunović /PDA/

Na narednim općim izborima građani će imati priliku glasati i za Muberu Husić Tursunović, koja je kandidat Pokreta demokratske akcije BiH, član GO PDA Živinice, a nalazi se pod rednim brojem 7.

Rođena 11.01.1990.godine u Tuzli, odrastala u Donjoj Lukavici,  u Tuzli završila MSŠ, zaposlena je u firmi Boden Živinice. Kandidat je za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.Pokret demokratske akcije Bosne i Hercegovine (PDA BiH) je probosanska, državotvorna politička stranka, osnovana u Tuzli 24. marta 2018. godine… PDA BiH je centralno orjentirana politička stranka, sa sjedištem (Centrala stranke) u Tuzli.

Prema riječima Mubere Husić Tursunović, strateški politički cilj PDA BiH je suverena, cjelovita, ekonomski stabilna i ravnomjerno razvijena država Bosna i Hercegovina, domovina jednakih naroda i građana. PDA BiH zastupa političke ciljeve koji vode ka adekvatno pravno uređenom sistemu, gdje država svim svojim građanima garantuje društvo jednakih šansi.

“Izbubili smo mnogo vremena da stvorimo jaku i ekonomsku snažnu zajednicu, gdje će posla biti za sve njene građane.Svjedoci smo mnogih propuštenih prilika, a sve radi neznanja, nepotizma i svega onoga što nas sputava u razvoju.Umjesto da gradimo proizvodne kapacitete, zatvaramo i one postojeće sa tradicijom dužom i od sto godina.Nije ni čudo što mnogi mladi napuštaju našu domovinu i traže sreću diljem svijeta.Zato će mi biti glavni zadatak boriti se za jačanje ekonomije, stvaranje uslova za otvaranje proizvodnih pogona”, ističe mlada kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Mnogo toga još treba počistiti i urediti, a to mogu samo nove snage, ukoliko im građani daju povjerenje 2.oktobra, a o tome Mubera kaže:

“Ovoga puta neću govoriti o deblokadi Tuzlanskog kantona, jer je to već otrcana fraza u prošlosti, o čemu se samo govori, a kad će realizacija ?

Osvrnemo li se oko sebe uviđamo mnogo propusta, od zagađenje prirode, stanja na ulicama gradova FBiH gdje imate desetine pasa lutalica,koje treba adekvatno zbrinuti, potom se zapitajmo da li smo stvarno toliko siromašni da se ispred marketa i drugim mejestima nalazi veliki broj osoba u stanju socijalne potrebe-prosjaka i čemu nas to vodi”, objašnjava nam Mubera Husić Tursunović.

Još mnogo toga ima za raće ova uspješna gospođa, kao što je toplifikacija, vodosnabdijevanje i druga infrastruktura, ali, kako reče, mnogo toga ostaje za saopštiti na promotivnim skupovima ove poilitičke partije.