KBS Šotokan: Saopštenje za javnost

U nedjelju, 01. decembra, u sportskoj dvorani u Gradačcu, u organizaciji Kluba borilačkih sportova ZMAJ -GRADAČAC, održano je 5.kolo Kantonalne karate lige TK u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 437 takmičara iz 23 kluba .

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 12 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama i katama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši: 3 zlatne, 2 srebrene i 2 bronzane medalje.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE OSVOJILI SU Mušić Advija, Ćasurović Džemal i Vrtagić Amila.

Srebrene medalje osvojili su Mahmutović Emrah i Ferizović Amira.

Bronzane medalje osvojili su Vrtagić Lamija i Ćasurović Azemina.

U neslužbenim kategorijama medalje predviđene za najmlađe kategorije osvojili su Ćasurović Anida, Mujčinović Belma, Korajac Ajla, Mandalović Kenan i Šljivić Meho.

S obzirom da je većini takmičara ovo prvi nastup zadovoljni smo njihovim rezultatima i u narednom periodu pred njima je još puno takmičenja i boljih rezultata svakako će biti.Takmičari K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavljaju sa pripremama za takmičenja koja su pred nama od kojih izdvajamo:
15.12.2019. 19.OTVORENO PRVENSTVO TUZLE,
21.12.2019. TROFEJ HUSINSKI RUDAR u Tuzli
22.12.2019. TEŠANJ 2019

Nadamo se da će naši takmičari nastaviti sa dobrim rezultatima.Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našim sponzorima ATRIJUS PROJEKT Živinice i AMB -NET Tupković.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bulić Hanifa i Bojić Ahmo./Tim za medije/