Košarkaši poraženi u Žepču

Nakon serije odličnih  rezultata KKŽivinice 78  doživio je poraz u Žepču od  Orlovika.U teškoj utakmici koja je imala  odlučujući znacaj za domaćina, usli smo dobro i prvi period završili u našu korist 20:19.Međutim, domaćin se na pauzi sabrao i uvidio značaj ove pobjede tj.ulazak u A-1 ligu, pa  nije birao sredstva kako bi došao do krajnjeg cilja.

  Nakon dosuđene neopravdane tehničke greške našem Đuloviću situacija se još više zakomplikovala, te je uslijedio petominutni prekid.Očigledno priželjkivana sitauacija domaćinu polazi za rukom i na poluvrijeme odlaze 16 poena  razlike 50:34.

  U drugo poluvrijeme ulazimo odlučnije i uspijevamo smanjiti razliku na  10 poena zaostatka. Medjutim, nakon nesigurnih   odluka sudija nastaje nešto ozbiljniji prekid od 15 minuta, te ulazak navijača na teren. Nenaviknuti na  ovakve sitacije naši momci  se ne snalaze dobro i treći period gube sa 13 poena razlike.Vidjevši da nema nikakvih sportskih epiteta na ovoj utakmici trener Mirza Memic u igru ubacuje mlađe  igrače, koji su pokazali igrom i zalaganjem da se na njih može ozbiljno računati u narednom periodu.To pokazuje i rezultat posljednjeg perioda koji smo završili u našu korist 17:16.

   Krajnji rezultat glasio je 95:67.I pored visokog poraza čestitamo igračima domace ekipe na pobijedi, ali bi željeli da ovakvih stavri ima što manje u našoj košarci.Moramo istaći da su razvoju ovako napete situacije na terenu u mnogome doprinijeli sudijski par Pripoljac i Avdić koji su namjernim  ili  nenamjernim greškama istinsku ljepotu  košarke stavili u drugi plan.

    Najbolji u doamćoj ekipi bili su Malićbegović sa 17 i Jovanović sa 15 poena, dok su u našem timu istaknutiji od ostalih bili Meštrić sa 20 i Đulović sa 19 poena i 13 skokova.

    U narednom 18. kolu u Živinice dolazi ekipa KK Travnik,  koja se nakon 17. kola popela  na prvu poziciju.Očekujemo nesebičnu podršku naših sugrađana./Dino Ahmetović/

  Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima:

   KK Orlovik: Đuzel 10, Malićbegović 17, Spahić, Muratović 14, Nujkić 13, Preldžić 3, Matešić, Odobašić 4, Jovanović 15, Bajrić 6, Galić 8, Mehinagić 2. Trener: Preldžić

   KK Živinice 78: Košpić 3, Mulabdić 4, Beširović 2, Bektić 7, Ahmetović 4, Meštrić 20, Užičanin M., Glavinić 1, Imamović 5, Salihbegović 1, Taletović, Đulović (cap) 19. Trener: Memić

KK Živinice 78-puno prekida u Žepču