Košarka:Stasaju budući asovi pod obručima

 Takmičenja u ligama su odavno prestala pa se ovi ljetni dani provode u pripremama mlađih kategorija.Tako je i u košarci gdje aktivisti ovog sporta rade s najmlađim, kako bi se ljetni raspust što bolje iskoristio.

  Pošto nema gužvi zbog odmora prvih ekipa u rukometu, košarci i odbojci, mjesta u Gradskoj dvorani sada ima i za najmlađe sportiste.Danas smo prisutvovali zanimljivoj utakmici pionira KK Milenijum i KK Živinice 78.

  Ekupu pionira Milenijuma predvodio je Jasmin Brčaninović, profesor sa stažom u prvoj ekipi KK Živinice 78.Ističe da ima dobrih košarkaša među kojima će sigurno biti asova pod obručima.Ovo je prilika da se pioniri obje ekipe bolje upoznaju i pokažu šta zanju.

 Na drugoj starni Živinice 78 predvodili su treneri Husein Kadirić i Mirsad Bektić, koji takođe kažu kako su mladi zaintersovani za košarku i da uspješno napreduju u ovom sportu.

  Utakmica pionira Milenijuma i Živinica završena je pobjedom KK Milenijum rezultatom 31:22.Sigurno će mladi košarkaši uspjeti iskoristiti termine u odsutnonsti velikih ekipa i pripremiti se za novu sezonu u svojim malim ligama./Š.G./

Zajednički snimak pionira Milenijuma /crni dresovi/ i KK Živinice 78