Osnovci Tušnja spremni za Guinnessa

Vjerovali ili ne! Zvanična stranica projekta obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru, www.valcer.ba, konstantno je izložena hakerskim napadima. Ti napadi eksalirali su u protekla 24 sata te su mnogobrojni zainteresovani bili, u tom periodu, onemogućeni da se registruju.

  Kome to smeta Valcer? Kome smeta projekat dobre volje i evropske ideje mira, zajedništva i tolerancije u Bosni i Hercegovini?

  Mi ostajemo na svom putu! Putu širenja dobrih vibracija i promoviranja suživota!

  Pridružite nam se 7.maja na Trgu slobode! Dođite da se družimo i u fantastičnoj atmosferi zajedno uplešemo u istoriju Guinnessa!

Čekamo vas!/PR TIM agencije colosseum/

OSNOVCI OBARAJU GUINNESSA
           
  Osnovna škola Tušanj u Tuzli danas je u svojim prostorijama organizovala plesnu probu na kojoj su učenici pokazali šta su naučili u proteklih mjesec dana. Svrha ove probe je bila priprema za 07.maj kada će Tuzla i Bosna i Hercegovina oboriti Guinnessov rekord u najmasovnijem valceru.

  U sali za tjelesni odgoj Osnovne škole Tušanj izvedena je proba bečkog valcera. Više od 100 plesnih parova, osnovaca, kretalo se uz ritmove valcera. Profesori tjelesnog odgoja u suradnji sa profesorima muzičke kulture su posljednjih mjesec dana pripremali učenike za 07.maj i trenutak kada će biti oboren Guinnessov rekord u najmasovnijem bečkom valceru.

   Predsjednik društva pedagoga tjelesnog odgoja i sporta Tuzlanskog kantona Adem Ferhatbegović kaže da je zadovoljan odzivom učenika kao i činjenicom da su jako brzo naučili plesati valcer.

   Pofesor tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Tušanj Edin Ganić kaže da svi profesori kao i kopletna škola podržavaju jedan ovakav projekat.
Učenici s nestrpljenjem iščekuju 07.maj Trg slobode i  trenutak kada će svi združeno otplesati bečki valcer.

   Organizator, Radio Kameleon Tuzla,  podsjeća da svi registrovani plesni parovi učestvuju u izvlačenju više od 500 nagrada.

  Dođite da se zabavimo i u dobrom druženju zajedno oborimo Guinnessa te pokažemo svijetu da smo MI odavno u Evropi!/PR TIM Agencije Colosseum/

Učenici Osnovne škole Tušanj naučili valcer