Prva OŠ: Rezultati rada u kontinuitetu

Približava se kraj tekuće godine, ali i prvog polugodišta u našim školama.U Prvoj osnovnoj školi Živinice sve je u znaku predstojećih blagdana i zimskog raspusta. Ovdje su novu školsku godinu počeli sa 974 učenika, 82 zaposlenika, ali i 92 polaznika Osnovne muzičke škole.

Direktor Prve OŠ Omer Ramić zadovoljan je postignutim rezultatima u dosadašnjem periodu rada:

„Ako je po onoj narodnoj „da se po jutru dan poznaje“, predstoji nam lijep uspjeh i u tekućoj školskoj godini.Naime, naši učenici već osvajaju značajne nagrade na raznim tekmičenjima kod nas i u svijetu.Pohvalio bih učenike OMŠ, koji su iz Graca u Austriji, sa Internacionalnog Akkordeon festu došli sa jednim laureatom i osvojenim prvim mjestima.Takođe, vrijedni pažnje su rezultati naših literata, koji osvajaju visoka mjesta na takmičenjima, , kao i uspjeh na takmičenju „Misli mine“, gdje smo prvaci Grada Živinice“.

Pošto se približavaju božićni blagdani, Nova godina i zimski raspust, kako će to biti obilježeno u Prvoj OŠ?

„Već od sutra naše đake prvake posjetit će Djed Mraz, razgovarat će s učenicima i počastiti ih slatkišima.Glavni program predvidjeli smo 27.decembra u 12 sati, dok ćemo 30.decembra upriličiti naš tradicionalni prijem za penzionere, koji su dali značajan doprinos odgojno-obrazovnom radu s učenicima, danas već odraslim osobama.Za 31.decembar organizujemo Dan dječije radosti, a potom će uslijediti zaslužni raspust, sve do kraja januara, kada će ponovo u školske klupe“, rekao nam je direktor Ramić.

Poznato je da prethodnih godina Prva OŠ redovno bude proglašena jednom od najboljih u konkurenciji 86 škola Tuzlanskog kantona.Kakve rezultate očekujete nakon vrednovanje prethodne školske godine od strane Pedagoškog zavoda TK?

„Prethodna 2017/18.školska godina bila je takođe uspješna, uskoro stižu rezultati vrednovanja rada svih škola TK i očekujemo visok plasman.Ovo je četvrta godina vrednovanja rada škola, kada smo imali dva druga i jedno treće mjesto za područje TK.Svaki puta imali bi porast osvojenog broja bodova, tako da očekujem da ćemo za prethodnu školsku godinu biti sa najboljim plasmanom.To najbolje potvrđuje činjenicu da je naš odgojno obrazovni rad u kontinuitetu i sa sve boljim rezultatima.U potpunosti ostvarujemo Godišnji program rada škole“.

Tokom drugog polugodišta slijedi veliki broj takmičenja iz nastavnih predmeta i slobodnih učeničkih aktivnosti, kada će do izražaja doći rezultati rada mnogih sekcija.Na osnovu uspješnog starta na takmičenjima iz prvog polugodišta, za očekivati je nove rekorde, osvojene pehare i diplome./Šefik Gadžo/