Rukomet: Konjuh-Sloga Doboj 25:23

Danas je u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrana prvenstvena utakmnica Premijer lige BiH između Konjuha i Sloge iz Doboja, koja je završena rezultatom 25:23 (11:12) u korist domaćina. Prvo poluvrijeme proteklo je u nadmoćnijoj igri gostiju koji su uspjeli na odmor otići sa golom viška.

 Drugi dio utakmice imao je dva toka, od kojih je prvi sve do 44.minute bio neizvjestan i kada domaći postepeno preuzimaju iniciijativu, da bi od tada pa do kraja uspjeli zadržati prednost i postići značajnu pobjedu. Konjuh je uspio do 55.minute ostvariti značajnu prednost od 4 koša razlike, kada je rezultat glasio 25:21, ali su gosti preko Simića iz sedmerca i Stankovića uspjeli smanjiti vođstvo domaćih na 25:23, pa je tim rezultatom utakmica i završena.

 Najefikasniji kod Konjuha bili su Adnan Tufekčić i Nermin Smajić sa po 7 golova, dok su kod Sloge Srđan Gavrić sa 6 i Goran Šarenac sa 5 postigli najviše golova.

  Nakon 9.kola Premijer lige BiH na čelu tabele su Bosna i Čelik sa po 23 boda, slijede Derventa sa 19 i Sloga sa 16 bodova. Konjuh sa 13 bodova zauzima 8.mjesto na tabeli./Š.G./

Jedna od uspješnjijih odbrana domaćih igrača sa večerašnje utakmice