Sa šahovskog prvenstva Balkana

Na Otvorenom kadetskom omladinskom prvenstvu Balkana u šahu,  održanom   21. i 22.marta u Prolom Banji – opština Kuršumlija u Srbiji,  kadeti Omladinskog šahovskog kluba Živinice su postigli najvrijednije rezultate od zvaničnog postanka kluba 2003.godine.

   Našu zemlju su predstavljali najbolji kadeti Omladinskog šahovskog kluba i Kantona, učesnici federalnog, državnog i evropskog prvenstva za kadete u šahu.

  Nadina Mahmutbegović je u konkureciji kadetkinja do 14 godina osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.

 Vehid Mešić je u konkureniji kadeta do 16 god. osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju

  Jasmin Brkić  je u konkurenciji kadeta do 18 god. osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju.

Za našu zemlju kadetkinja Sara Jaćimović  iz Bosanskog Broda u konkurenciji kadetkinja do 12 god. je takođe osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.

   Na Otvorenom prvenstvu Balkana za kadete u šahu ove godine je nastupilo  105  kadeta iz Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije , Bosne i Hercegovine i Srbije.

  «Ovo je jedan od najvećih rezultata koje su postigli kadeti Bosne i Hercegovine u poslijeratnom periodu.Omladinski šahovski klub Živinice će i dalje u svom radu nastaviti davati prioritet mladima. Da bismo ispunili  svoj plan i program rada svakako nam je neophodna podrška šire društvene zajednice.Omladinski šahovski klub Živinice koristi priliku da se zahvali svima onima koji su pomogli u našem radu. S  naše strane mi ćemo i dalje svaku pomoć znati cijeniti i nastojati je opravdati ovako vrijednim rezultatima», rekao nam je predsjednik OŠK Živinice Midhat Mahmutbegović, nakon što su naši šahisti na prvenstvu Balkana postigli ovako blistave rezultate./Š.G./

 

Šahovske nade na Balkanijadi

Pehari za najbolje mlade šahistkinje

Najbolji mladi šahisti