Sarajevo:Uspjeh lukavačkog Reweusa

Juče je u  sarajevskoj Skenderiji održano 4. po redu prvenstvo Federacije BiH u karateu za sve uzrasne kategorije, na kojem je nastupilo oko 700 takmičara.Da karate klub Lukavac-Reweus pod mladom trenerskom postavom spada u sami vrh ovog saveza, govori 20 osvojenih medalja.

   «Na prvenstvu u Srajevu postigli smo vrlo dobre rezultate.Od 20 medalja  9 je zlatnih, 3
sebrne i 8 bronzanih medalja.Rezultati koje postižemo su očekivani, jer redovno treniramo, redovno nastupamo na mnogim turnirima i drugim takmičenjima, već imamo potrebno iskustvo pa ni rezultati ne isostaju», kaže nam trener Karate kluba Lukavac-Reweus Željko Zombra, koji se takmičio i osvojio zlatnu medalju.

    Zlatne medalje su osvojili Mahir Tinjić-kate do 9 god.(u konkurenciji
od preko 70 takmičara), Alma Atić-borbe seniorke -68 kg, Lejla Arapčić –
borbe kadetkinje +54 kg, Denis Kurtić-borbe seniori -75 kg, Haris Likić
-borbe kadeti -63 kg, Samra Memić -kate seniorke, Željko Zombra, borbe seniori +84 kg.

   Juniorska ekipa u katama nastupila je u sastavu:Armin Ibrahimagić, Emir Ćosićkić i Haris Likić  i ekipno seniorke Reweusa u borbama u sastavu :Samra Memić, Aldina Đulić  i Alma Atić.
    Srebrene medalje su osvojili Alma Atić-kate seniorke, Aldina Đulić-borbe seniorke -61 kg i Haris Likić-kate kadeti.

   Bronzanim medaljama su se okitili Armin Ibrahimagić-kate mlađi kadeti, u konkurenciji od preko 60 takmičara, Lejla Arapčić-kate kadetkinje, Melika Likić-kate kadetkinje, Emir Ćosićkić-kate juniori, Nejra Gutić-kate djevojčice do 9 godina, u konkurenciji od preko
50 takmičarki , Amir Ejubović-borbe kadeti -57 kg, Mirza Imamović-borbe seniori -75 kg i muška seniorska ekipa Reweusa u sastavu  Željko Zombra, Mirza Imamović i Denis Kurtić.

   Još je bitno spomenuti nastup Tarika Hanić, koji je u katama, u konkurenciji takmičara 10-11 godina stigao do meča za  3. mjesto, ali ga nije uspio i osvojiti.U ovoj kategoriji nastupilo je  128 takmičara, što najbolje govori da je njegov uspjeh bio zapažen i pored toga što nije osvojio medalju.

Karatisti Reweusa-okitile se medaljama