SDA:Bokser Mirza Aljić pristupio stranci

Danas je  svečano  u OO SDA Živinice uručena članska karta državnom bokserskom reprezentativcu Mirzi Aljiću. Nakon što je potpisao pristupnicu i obavio neophodne predradnje, kao što je upoznavanje sa Statutom stranke, člansku kartu popularnom sportisti uručio je sekretar Halid Puzić.

  «Sretan sam što sam postao član najjače stranke kod nas, koja pruža šansu mladima da se iskažu», rekao je nakon potpisivanja pristupnice i uručenja članske karte bokser Aljić.

   Mirza je državni prvak u srednjoj kategodiriji, a na nedavno održanom Memrijalu «Živinička mladost Nesib Malkić»  bio je ubjedljivo najbolji, te je zasluženo nagrađen peharom i diplomomo.Mirza je uspješan student III godine na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.

  O novom članu sekretar OO SDA Živinice Halid Puzić kaže:

  «Oduševljeni smo što je šampion Mirza odlučio da stupi u naše redove.On je primjer i uzor mladima kako se upornim radom i samoodricanjima stiže do vrhunskih rezulzatata.Bio mi je učenik u gimnazijskim danima, vrlo dobro ga poznajem i za njega  su vrata u našoj stranci odavno bila otvorena.Mirza Aljić je prvi član koji nam je pristupio u ovoj godini i nadam se da je to dobar znak pred izbore, da ponovo pobijedimo, ovoga puta sa šampionom BiH Mirzom Aljićem».

  Aljić je nakon odlaska u tuzlanski Giprom i banjalučku Slaviju ponovo pristupio matičnom klubu Živinice, koji se takmiči u Prvoj ligi BiH.Iako je pauza Mirza uporno radi, a na njega računa novi selektor BH boksera nekadašnji olimpijski pobjednik Anto Josipović./Š.Gadžo/

Mirza Aljić prima člansku knjižicu SDA