Sport:Živiničanke očekuju pobjedu

U subotu se u Gradskoj dvorani u Živinicama igra prvenstvena utakmica Premijer lige BiH između naše ekipe i Zrinjskog iz Mostara.Mostarke su 5. mjesto na tabeli, odmah ispred Živiničanki.Imaju 16 bodova, tri više od domaćina subotnjeg susreta.

  «Ovo je za nas najvažnija utakmica prvenstva i učinićemo sve da pobijedimo neugodne protivnike  sa Neretve.Posljednje kolo igramo u Banja Luci protiv Borca, koji je lider na tabeli i višestruki prvak BiH, tako da na tom gostovanju ne možemo očekivati nešto više od časnog poraza.Mada je Borac prekjuče izgubio u Ljubuškom s 11  golova razlike, to niukom slučaju ne znači da su zapali u krizu.Mi se okrećemo subotnjoj utakmici protiv Zrinjskog, ohrabruje brz oporavak povrijeđene Indire Čejvanović i s njom u igri očekujemo trijuf», kaže trener Živiničanki Ibrajhim Hamidović.

  Na raspolaganju treneru Hamidoviću su sve rukometašice.Prognoziraju pobjedu, kako bi se po broju osvojenih bodova izjednačile sa Mostarkama.Utakmica između ŽRK Živinice i ŽRK Zrinjski igra se u subotu, 22.novembra sa početkom u 18 sati.

ŽRK Živinice-borba za peto mjesto