Transferi:Adnan u Rodi-Almir u Velenju

Dva talentovana mlada živinička nogometaša, Adnan Šećerović iz Slavena i Almir Umihanić /slika na naslovnici/ iz tuzlanske Slobode promjenili su dresove.Adnan je postao član holandske Rode, a Almir Rudara iz Velenja.

  «Došao sam u Sarajevo na produženje vize i putujem za Španiju, gdje će moj novi klub  Roda obaviti završne pripreme za nastavak prvenstva.U ekipu sam se brzo uklopio i nadam se da će me trener uvrstiti u prvu postavu već 19.januara, kada igramo protiv  PSV-a», kaže Adnan Šećerović.

  Za Almira Umihanića desetodnevni probni rad u Velenju odlično je završio:

 



"Nakon temeljitih provjera u jakoj konkurenciji od 20 mladih fudbalera moje želje  da  zadovoljim stručnjake  "Rudara" su se ostvarile. Na pripremama «Rudara» angažovani su mnogi fudbaleri iz raznih evropskih zemalja, a eto nakon desetodnevnog rada  uspio sam «uvjeriti» stručno rukovodstvo kluba da za mene ima mjesta u ekipi.U Velenju  smo postigli dogovor oko mog angažmana, tako da mi je omogućeno da osim nogometa, nastavim i školovanje u saobraćajnoj školi, pošto sam maturant i želja mi je da moj prelazak ne bude na štetu daljeg obrazovanja», kaže nam zadovoljni Umihanić.

   Daroviti nogometaš je već dobio ispisnicu od Slobode, u toku je pribavljanje ostale dokumentacije, kako bi se već 20.januara priključio pripremama ekipe u Medulinu:

   «Ekipa «Rudara» se nalazi na 4.mjestu Prve lige Slovenije, a u Medulinu ćemo provesti petodnevne pripreme.Spreman sam dati maksimum, kako bih pokazao svoj talenat tokom pripremnih utakmica.Osim u Medulinu naša ekipa će provesti koletivne pripreme i u Rovinju.Želja je stručnog rukovodstva  da  se što bolje pripremimo za proljetni dio prvenstva.Čim pripremim potrebnu dokumentaciju potpisaćemo  obostrano povoljan ugovor, kao i ugovor o stipendiranju».

   Almi Umihanić je dugo bio pod prismotrom stručnjaka iz kadetske i juniorske reprenzentacije Bosne i Hercegovine i nalazio se na širem spisku selektora Stojnića.Međutim, spletom raznih okolnosti i dešavanja u BIH nogometu bio je ignorisan i nije mu pružena prilika.

    Trener «Rudara» Marijan Pušnik je zadovoljan dolaskom Umihanića i ističe kako u ovom klubu imaju strategiju dugotočnog  rada s mladim, što je jedini način da se proizvede što više mladih i talentovanih fudbalera.Neosporno je da će Almir Umihanić iskoristiti šansu koja mu se ukazala u poznatom slovenačkom Prvoligašu!/Š.Gadžo/