U očekivanju festivalskih dana u Tuzli

Ovogodišnja manifestacija TKT Fest – Dani akademskog teatra 2009., od 26. marta do 9. aprila u Tuzli, bit će najsadržajnija dosad, a moto je da ekonomska kriza ne smije dovesti do duhovne krize. To je i poruka ovogodišnjeg Svjetskog dana teatra – 27. marta koji je, uz rođendan Teatra Kabare Tuzla, povod za organizovanje te tradicionalne manifestacije kulture.

  Domaćin je Teatar Kabare Tuzla (TKT), a u organizaciji tog događaja sudjeluju i Bosanski kulturni centar Tuzla i Narodno pozorište Tuzla. Direktor TKT Festa Vlado Kerošević kazao je FENI da će u okviru ovogodišnjeg TKT Festa biti izvedene neke od najnagrađivanijih predstava regiona , koje su na određeni način obilježile i posljednje desetljeće. Zbog toga će, osim u TKT-u, predstave biti igrane i u Bosanskom kulturnom centru i Narodnom pozorištu Tuzla.

   Povodom predstojećeg TKT Festa, u utorak 24.03.2009 u 11 sati, u TEATAR KABAREU TUZLA, biće održana druga PRESS konferencija, na kojoj će biti predstavljeni plakati, afiše, fotografije i učesnici ovogodišnjeg 7.TKT FEST-a.

Teatrom protiv duhovne krize