Vikend u znaku svetkovina

Tekući vikend protiče u znaku raznih svetkovina, susretanja i svadbenih veselja.Petkom uveče, ali i nedjeljom, već po nepisanom pravilu, grad je prepun mladih na Bulevaru, ali i drugim kafićima, kao i glavnoj ulici, na šetalištu.

  Tekućeg vikenda, ne računajući danas, na području općine Živinice organizovano je 11 svadbenih veselja, sa kolonama limuzina, među kojima smo zapazili i «belu lađu», koja se sve češće nalazi na gala svadbama i drugim značajnijim veseljima.

  Razni uspjesi u školama, na fakultetima, sportu i razim poslovima povod su za slavlja, a jedno takvo porodično okupljanje organizovala je porodica Behije i Šefketa Salihodžića.Za roditelje je najvažnije kada djeca dobro uče, uspješno završe studije, pogotovu ako su postdiplomske, tada sreći nema kraja.Uz dobro orgaizovano porodično i prijateljsko okupljanje, nisu izostale brojne čestitke mlađanom Edi za uspješno odbranjen magistarski rad na bečkom sveučilištu.

  Nabrojanih svetkovina biće i narednih dana, sve do dolaska prvih dana ramazana, kada će nastupiti pauza, a potom ponovo ispočetka!/Š.G./

"Belu lađu" je objektiv ulovio na putu za Barice

Juče su na veseljima prednjačile žene, dok su muškarci više vremena proveli uz piće