Crna hronika: Opreznost se isplati

Iako vozovi ka Zvorniku rijetko prolaze, ipak sinoćni događaj pokazuje kako treba biti oprezan i, za svaki slučaj, pogledati lijevo-desno.

U Ciljugama imaju dva pružna prelaza, naravno bez rampi i drugih mjera opreza.

Tako je sinoć /snimak Šekiba Nukića/ voz “pomeo” jedan automovbil, ali na sreću nije bilo žrtava, osim štete na vozilu.Sretna je okolnost i ta što mašinovođe smanje brzinu kada prolaze ovim dijelom pruge Tuzla-Živinice-Zvornik, tako da je izbjegnuta nesreća sa najtežim posljedicama.

I drugi pružni prelazi na području Živinica su upitni po funkcionalnosti, iako imaju rampe, a takav je slučaj na prelazu kod bivše Konjuhove Fabrike stolica, gdje odavno rampe miruju, a vozovi prolaze!

PU Živinice: Saobraćajka na pružnom prelazu

Dana, 09.10.2018 godine oko 21,20 sati na pružnom prelazu u mjestu Bašigovci, općina Živinice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretni šinski voz, kojim je upravljao N.L. ,rođen 1984. godine iz Doboja i pmv. “Hunday”, kojim je upravljao I.I., rođen 1963. godine iz Živinica.

U navedenoj saobraćajnoj nazgodi vozač I.I. je zadobio tjelesne povrede o čijem stepenu se ljekari u UKC-u Tuzla nisu izjasnili, i isti je zadržan na daljnjem liječenju.

Potrebne mjere su poduzeli službenici OKP PU Živinice./MUP TK/