Planske aktivnosti na suzbijanju upotrebe opojnih droga

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim. policije i nadležnih policijskih uprava) su, dana 12.8.2022.godine na području Tuzlanskog kantona, poduzimajući operativne planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja, kontrolisali i legitimisali ukupno 303 lica, izvršili kontrolu 285 vozila, 11 pretresa lica bez naredbe Suda, kao i dva ograničenja slobode kretanja na određenom području (racija).

Prilikom pretresa lica pronađeni su sljedeći predmeti: 3 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 komad biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 5 pvc. pakovanja sa sadržajem smeđe materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 1 drobilica sa manjom količinom biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađene materije su privremeno oduzete radi vještačenja.

Takođe, službenici policije izdali su 33 prekršajna naloga i 1 prekršajnu prijavu po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta./MUP TK/