PU Živinice: Obavljen pretres vikend kuće

Juče su policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (Sektor kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga), postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, izvršili pretres vikend kuće, pratećih objekata i prirodnih površina, na području Živinica, koje koristi S.F., rođen 1991.godine, nastanjen u Živinicama.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 1 digitalna vaga, 1 pakovanje pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 manja pakovanja pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 veće pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc. kesica sa određenim brojem tableta, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

S.F. će danas (23.04.2020.god.), uz Izvještaj biti predat Kantonalnom Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine./MUP TK/