PU Živinice:Izvršen pretres na više lokacija

Dana 15.06.2021.godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv privirednog kriminaliteta i korupcije su, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, a po naredbi Općinskog suda u Živinicama izvršili pretrese (stambenih i poslovnih prostorija, pomoćnih objekata, kao i putničkih motornih vozila), na više lokacija na području Grada Živinice, u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnog djela „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ iz člana 364. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (neovlašteno bavljanje stomatološkim djelatnostima).

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv privirednog kriminaliteta i korupcije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, nakon čega će, u zakonskom roku, nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen adekvatan Izvještaj./MUP TK/