PU Živinice:Pronađena opojna droga

Juče su policijski službenici OKP PU Živinice i PS Živinice u Živinicama, izvršili pretres bez naredbe tri lica: M.L., rođen 1992.godine iz Sarajeva, S.A., rođen 1995.godine iz Banovića i S.I., rođena 1992.godine iz Sarajeva, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli jedno pvc. pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici OKP PU Živinice.

Po nalogu kantonalnog tužioca, M.L. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, dok će protiv druga dva lica u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja narkotičkih sredstava biti podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. stav 3. istog Zakona./MUP TK/