PU Živinice:Pronađena opojna droga

Dana, 10.2.2021.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/Sektora kriminalističke policije/Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u Tuzli izvršili pretres bez naredbe lica J.A., rođen 1988.godine iz Tuzle kod kojeg su pronašli jednu ručno motanu cigaretu u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Takođe, službenici navedenog Odsjeka su dana 11.2.2021.godine u Živinicama izvršili pretrese bez naredbe lica A.M., rođen 1995.godine i E.M., rođen 1995.godine obojica iz Tuzle, kojom prilikom su pronašli tri pvc. pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Juče su policijski službenici PS Živinice su u ulici Gostelja, grad Živinice izvršili pretres bez naredbe lica K.B., rođen 1995.godine iz Živinica, kod kojeg su tom prilikom pronašli dva manja pakovanja i dva manja grumena biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenim događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja./MUP TK/