Repuh:Tragična smrt atletičara Halila Fejzića

U mjestu Repuh (grad Živinice) nesretnim slučajem životnu bitku izgubio je Halil Fejzić, član udruženja “Hrabro srce” iz Tuzle. On je samo prije tri mjeseca osvojio titulu državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atetlici u trci na 200 metara.

Borba za preživljavanje devetočlane porodice, od kojih je petero živjelo u doniranoj kući Holandske vlade i koji su živjeli od socijalne pomoći i hrane iz Narodne kuhinje traje godinama. Braća Halil i Halid koji su sa poteškoćama u razvoju pokušavali su pomoći svojim roditeljima radeći različite poslove. Nažalost, jučerašnja vožnja na traktoru natovarenom drvima koja su se Halil i Halid zaradili svojim roditeljima koštala je života Halila, koji je nesretno pao sa traktora.

Telegrame saučešća porodicni Fejzić, udruženju “Hrabro srce” i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportske i javne ličnosti, sportske organizacije a medju prvima i Olimpijski komitet Bosne i Heccegovine, kao i predsjednik Evropske specijelne olimpijade za Evropu/Eroaziju gospodin David Evangelista. Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi porodica Fejzić, takodjer, je pokrenuta i akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop nesretnog Halila Fejzića./RTV TK/

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj: 065866072 – Kada Delić-Selimović-Specijalna olimpijade BiH, ili 0603018721 Zumra Bečić – predsjednica udruženja “Hrabro srce”.