U spomen: Cvija Pendić (1943.-2018.)

Dana, 25.septembra, nakon duže i teške bolesti u 75.godini života,prestalo je da kuca srce naše sugrađanke Cvije Pendić. Od najmlađih dana bila je aktivna, posebno kao omladinka, kada je učestvovala na saveznim radnim akcijama, sa kojih se uvijek vraćala sa najvišim priznanjima. Bila je redovno u vrhu omladinskih organizacija, a jedno vrijeme i predsjednica općinske organizacija.

Gotovo cio radni vijek provela je u Konjuhu na raznim poslovima, a najviše na radnom mjestu referenta pravnih poslova.

Mnogim sugrađanima ostala je u sjećanju po odličnim igrama u Rukometnom klubu nekadašnjeg Društva za tjelesno vaspitanje Partizan. U prvenstvenim okršajima uvijek je bila najbolja i postizala je gotove sve golove za svoju ekipu. Bili su to pioniraksi koraci razvoja ženskog sporta u našem gradu.Cvija potiče iz sportske porodice, jer joj je suprug Filip, sa još trojicom braće, igrao u Slavenu, a sin Dalibor je naslijedo mamin talenat za rukometom i igrao je za mladu ekipu Konjuha, ali je njegov uspon na sportskom nebu spriječio rat, kao i mnogim mladim ljudima tog doba.

Sahrana pokojne Cvije Pendić obavit će se danas, 27.septebra u 14 sati, na Gradskom gorblju Živinice. Porodici najiskrenija sućut, a našoj Cviji neka je laka zemlja bosanska.