U spomen:Ana Kosorić (1948-2021.)

Iznenada nas je nakon kraće bolesti napustila naša sugrađanka Ana Kosorić, rođ.Marjanović.Cio radni vijek je provela radeći u osnovnim školama, a u mirovinu je ispraćena iz Prve osnovne škole Živinice.Predavala je bosanski jezik i knijiževnost i tokom svog dugog prosvjetarskog rada bila je više puta nagrađivana.

Velike uspjehe nastavnica Ana postizala je radeći u literarnim sekcijama, čiji su učenici redovno osvajali najviša priznanja na domaćim i međunarodnim konkursima.U okviru konkursa „Moji heroji mira“ Ana Kosorić je proglašena najboljom nastavnicom BHS jezika i književnosti u Bosni i Hercegovini, te joj je uručeno posebno priznanje.

Vijest o smrti nastavnice Ane Kosorić potresla je sve koji su je poznavali, a posebno njene učenike.Prenosimo izjavu njenog učenika Adija Glavinića, kojeg je takođe potresla smrt njegove nastavnice:

“Tek kasnije u životu dođu trenuci kada shvatiš koliku si imao sreću da te jedan takav profesor uči jeziku kojim govoriš, uči vrijednostima života kojeg tek trebaš da živiš i kasnije dolazi na sve tvoje događaje. Dolazi da te podrži i kaže koliko je ponosna na sve nas, svoje učenike.

Biti učenik takve osobe, profesorice koja je poštovala svoj životni poziv, davala maksimalno svojim učenicima, učila ih da vole pisanu riječ i još mnogo čega, bila je čast.

I dan danas se smijemo dogodovštinama sa časova, imitiramo i prisjećamo se duhovitih predavanja.Ostavila je neizbrisiv trag generacijama koje je izvela na pravi put. Motivisala, slušala i savjetovala svoje učenike znanjem i životnim iskustvom.

Zauvijek će nam ostati u sjećanju kao divna nastavnica, a još bolja supruga, majka i baka”, rekao je naš Adi.

Sahrana Ane Kosorić obavit će se u srijedu,11.avgusta,u 16 sati ispred zgrade u Ulici oslobođenja broj 10, a ukop na Gradskom groblju Živinice.

Porodici iskreno saučešće, a našoj Ani neka je laka zemlja.