U spomen:Enver Sarajlić (1953.-2023.)

Danas nas je iznenada napustio naš sugrađanin Enver Sarajlić, osnivač uspješne firme SE-SARAJKA.Uspješan poduzetnik i društveno sportski radnik, humanista, postizao je velike rezultate na svim poljima svoje djelatnosti i aktivnosti.

SE-SARAJKA, kao firma za niskogradnju, postala je prepoznatljiva po uspješnoj izgradnji mnogih puteva, parkova, trotoara, bulevara i sličnih objektata na području naše i općina/gradova Tuzlanskog kantona.Tokom dugog niza godina od preko 4 decenije firma je izgradila stotine kilometara asfaltnih i drugih putnih komunikacija.Enver Sarajlić je svoj biznis započeo kamionskim transportom, ali je vremenom proširio djelatnost i stvorio firmu sa oko 80 zaposlenih radnika.

Firma Envera Sarajlića ostvarila je uspješnu saradnju sa Elin motors, Trocal, Ramex, Aden, Bingo i drugim, a od kada su započeli intenzivniji razvoj 1999.godine, firma je u stalnoj ekspanziji.Za uspješan rad firma i njen osnivač Enver Sarajlić dobitni su više značajnih prizanja za kvalitet i poštivanje rokova izgradnje.

Kao društveno odgovorna firma SE-SARAJKA je pomagala razvoj sporta u gradu, posebno rukometa.Enver je aktivan u RK Konjuh od 1995.godine i od tada je bio direktor RK Konjuh, te član i predsjednik Upravnog odbora i za taj period naši rukometaši su postizali vrhunske rezultate: u dva navrata vicešamioni Bosne i Hercegovine i finalisti Kupa BiH, te učesnici evropskih kupova u rukometu i to su najveći rezultati u dugoj istoriji rukometnog sporta u gradu.

Enver Sarajlić je za 2010.godinu proglašen za sportskog radnika godine općine Živinice.

Bh Tempo je za 2008.godinu proglasio RK Konjuh najboljim koletkivom u TK, tada je na čelu Upravnog odbora bio upravo Enver. RK Konjuha je na prvoj dodjeli zlatnih plaketa- firmi SE-Sarajka Envera Sarajlića, 2019.godine dodjelio upravo to najviše priznanje.

Mnogi poznavaoci Envera Sarajlića, bilo iz svijeta biznisa ili sporta, neizmjerno su ožalošćeni  današnjim saznanjem da nas je zauvijek napustio ovaj dobri, humani  i uspješni čovjek.

Neka ti je laka zemlja dragi naš Enko, a tvojoj obitelji iskreno saučešće.