U spomen:Hasan Delalić

Nogometni klub Jablanica iz Barica odavno je poznat kao rasadnik kvalitetnih fudbalera.Geografski izgled je podario ovom mjestu prirodno lijep teren za nogomet, popularno nazvan Gaj,te se ovdje od davnina igrao nogomet.

Zasluge pripadaju mnogim za formiranje klub i uspješna takmičenja u raznim ligama.Nedavno se NK Jablanica plasirala u viši rang, u Drugu ligu Tuzlanskog kantona.Mnogo je prošlo asova, aktivista i fudbalera, koji su ostavili traga u radu ovog poznatog kluba.Jedan od njih je i nedavno preminuli Hasan Delalić (59).

Hasan je svoj radni vijek proveo u firmi Konjuh, a može se reći da je dao veliki doprinos u radu i napredovanju Nogometnog kluba Jablanica.Tokom dugog niza godina bio je trener kluba, a jedno vrijeme i predsjednik.Uz ostalo, bio je jedno vrijeme i sudija na nogometnim utakmicama.Njegov odlazak mnoge je iznenadio i ostavio u žalosti.Sigurno je da sjećanje na ovog vrsnog sportskog radnika neće nikada prestati.

Dragi naš Hasane, hvala ti za sve što si učinio za NK Jablanicu, neka ti je laka zemlja, a porodici iskreno saučešće/www.zivinice.ba/