U spomen:Ivica Tadić (1935-2020)

Iznenada nas je napustio u 85.godini života naš sugrađanin Ivica Tadić.Dobro poznat lik mnogim generacijama Živiničana, čovjek zaslužan za brz napredak cijelog općinskog područja.

Na političkoj sceni se pojavio u pravo vrijeme, kada je trebalo zapošljavati ljude, razvijati poduzetništvo, graditi škole, zdravstvene ustanove, hramove kulture i sportske terene.Zahvaljujući razvoju industrije i rudarstva stvarani su preduslovi za brži napredak, te je samodoprinosima zaposlenih građana izdvajan određeni procenat za gradnju osnovnih škola tamo gdje je to trebalo, bilo da se radi o centralnim ili o područnim školama.Došla je na red i gradnji Srednjoškolskog centra, te Doma zdravlja, Doma kulture, ne samo u gradu već i selima.Sve to građeno je smišljenim aktivnsotima, čiji je često pokretač bio Ivica Tadić, kao sekretar Općinskog komiteta Saveza komunista, s početka 70-godina prošlog vijeka.

Jedno vrijeme bio je uspješan direktro RMU Đurđevik, čije se proizvodanja u ono vrijeme mjerila milionitom tonom na godišnjem nivou.Mnogo toga uradio je naš Ivica Tadić za dobro ovog grada i njegovih ljudi, s kojima je do kraja ostao, sve do svojih poznijih godina i iznenadnog odlaska.

Sijat će ta tvoja zvijezda još dugo i dosta ljudi će se sjećati još jednog dobrog i hrabrog Husinskog rudara, poštenog i dobrog čovjeka, koji se svom svojom snagom, umom i znanjem do zadnjeg udaha borio za bolje.

Sahrana Ivice Tadića obavit će se danas  na Gradskom groblju Živinice.Neka ti je laka zemlja i hvala ti za sve što si učinio za dobro naše zajednice.