U spomen:Mehmedalija Zoletić (1945.-2022./

U 77. godini života napustio nas je naš sugrađanin Mehmedalija Zoletić.Vijest je bolno odjeknula među njegovim najbližim, prijateljima i poznanicima.Uporedo sa školovanjem bavio se nogometom.

Nakon završene Srednje građevinske škole u Tuzli započeo je svoj uspješan radni vijek, te je jedno vrijeme radio u inspekcijskim službama opštine Živinice.Poseban je bio njegov doprinso tokom gradnje Termoelektrane Tuzla,  gdje je takođe bio zaposlen.Tokom dugog radog vijeka bio je i direktor JP Horizontala u Živinicama.

Svoje nogometno umijeće započeo je u Slavenu, u mlađim selekcijama, a zahvaljujući upornosti i talentu veoma mlad je izborio mjesto u prvoj postavi ovog tada uspješnog sportskog kolektiva.Nastupao je za Slaven kada se ekipa u sezoni 1966/67.godina borila u kvalifikacijama za ulazak u Drugu ligu-Zapad bivše SFRJ.

Na vijest o smrti Mehmedalije Zoletića oglasio se njegov sportski drug, takođe istaknuti fudbaler Slavena Rasim Šahinpašić:

“Žao mi je Zoleta, izvrsnog čovjeka i bivšeg fudbalera.Zajedno smo odigrali mnogo utakmica.Bio je izvrstan tehničar i dao je veliki doprinos našim uspjesima, koji su u to vrijeme zadivili BH sportsku javnost”,rekao nam je Šahinpašić.

Ispraćaj na vječni počinak našeg dragog sugrađanina Mehmedalije Zoletića obavit će se u četvrtak, 16.juna, u 13,30 sati isprede Islamskog centra Živinice, a potom na Gradsko groblje Živinice.Neka je laka zemlja našem dragom sugrađaninu, a porodici iskreno saučešće.

Na slici:Ekipa Slavena 60-tih godina prošlog vijeka-Zoletić šest s desna na lijevo