U spomen:Rajo Đokić (1962.-2023.)

Iznenada nas je napustio naš sugrađanin Rajo Đokić, istaknuti sportista, član Rukometnog kluba Konjuh i sportski ribolovac živiničke Mrene.Rajo je branio gol RK Konjuh u vrijeme najvećih uspjeha prije rata, kada je naša ekipa nastupala u Drugoj ligi SFRJ.

Nakon što se prestao baviti rukometom odlučio je da sreću okuša u sportskom ribolovu, te je i tu imao zapažene rezultate.Bio je prvak TK u sportskom ribolovu, a u okviru ekipe Mrene branio je boje tima na državnom prvenstvu ove godine u Velikoj Kladuši.Tada je naša ekipa bila prvak Bosne i Hercegovine, a u sastavu je bio i Rajo Đokić.

Rajo je živio mirnim, a sadržajnim životom.Nikada nije povisio ton, pa i u vrijemo bavljenja sportom, valjda je zato i odlučio poslije rukometa krenuti u ribolov, gdje treba biti miran i strpljiv.velikih ljudi je malo, koji nam poput Raje Đokića ukazuju na pravi put, put ljudskog u nama i prema drugima. Put iskrenosti, put bez oklijevanja koji se živi malo po malo, korak po korak.Živio je tiho i mirnu, a tako je i otišao.Dugo ćemo se sjećati našeg Raje.

Dragi naš Rajo , hvala ti na svemu, posebno na sportskim rezultatim, kojima si radovao mnoge navijače, svoje prijatelje, sugrađane.Neka ti je laka zemlja, a porodici iskreno saučešće.