U spomen:Rudolf Lenert (1954-2021)

Večeras nas je iznenada napustio naš sugrađanin Rudolf Lenert, prosvjetni radnik u penziji.Tokom dudog rada u prosvjeti predavao je matematiku u osnovnim školama Gračanica Selo i Donja Višća, odakle je ispraćen u zasluženu mirovinu.

U svom odgojno obrazovnom radu s djecom postizao je zapažene rezultate, a njegovi učenici su na raznim takmičenjima osvajali najviša priznaja.Trudio se da svojim pedagoškim djelovanjem omogući učenicima da lakše savladaju tajne matematičke nauke.Odjeljenja u kojim je bio razredni starješina nastojao je dopunskom nastavom omogućiti i onim učenicima koji teže usvajaju nastavna gradiva da dobiju pozitivnu ocjenu.Za svoj rad više puta je nagrađivan.

Osim rada kao nastavnika matematike, isticao se i u muzičkom stvaralaštvu.Držao je časove gitare pa je mnogim mladim talentima pomogao da ostvare svoje muzičke snove.Svirao je gitaru u orkestrima, a zapažene su i njegove kompozicije koje izvode naši poznati estradni umjetnici.

Lik i djelo nastavnika Rudolfa Lenerta zauvjek će ostati u našim sjećanjima.Neka ti je laka zemlja dragi naš Rudi, a porodici iskreno saučešće.