U spomen:Šerif Avdaković (1941.-2023./

Iznenada nas je napustio naš sugrađanin Šerfif Avdaković (1941.-2023.).To se dogodilo samo jedan mjesec nakon što nas je napustila njegova supruga Bahra.Šerif će ostati u sjećanju po svojim aktivnostima na radnom mjestu, te društveno političkom angažmanu.

S početka radne karijere bio je zaposlen u organizacijama udruženog rada, da bi najviše proveo na poslovima rukovodioca finasija u živiničkim srednjum školama, odakle je ispraćen u penziju.

Šerif Avdaković je dao veliki doprinos u razvoju sporta, posebno  rukometa, gdje je više godina proveo u rukovodstvu Ženskog rukometnog kluba Živinice, koji se tada takmičio u Premijer ligi BiH.

Tadašnji predsjednik Skupštine ŽRK Živinice Ruvejd Razić i predsjednik Upravnog odbora Mirzo Zukanović sa tugom su primili vijest o Šerifom odlasku:

“Poznato je da ženski rukomet nikda nije imao dovoljno novca za takmičenje u najelitnijem društvu, ali naš Šerif je uvijek imao rješenja za finansijske probleme.Dešavalo se da tokom nestašice novca ustupi vlastiti, samo da ne bi došlo do prekida rada kluba”, ističu nekadašnji rukovodioci ŽRK Živinice.

Odbor za izbor sportiste godine 2017.godine dodijelio je specijalnu nagradu Šerifu Avdakoviću za značajan doprinos u razvoju sporta na području općine Živinice.

Neka je laka zemlja našem sugrađaninu Šerifu Avdakoviću, a obitelji najiskernije saučešće!