Adem Hanić novi predsjednik poslodavaca TK

Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine održala je izbornu skupštinu na kojoj su izabrani novi predsjednik i dva zamjenika predsjednika Skupštine Grupacije, novi Upravni odbor, predsjednik i dva zamjenika predsjednika UO, članovi delegacije Grupacije za Ekonomsko-socijalno vijeće Tuzlanskog kantona te delegati za predstojeću izbornu skupštinu UPFBiH.

Dužnost predsjednika Skupštine Grupacije u naredne četiri godine obavljat će Selmir Šljivić, a njegovi zamjenici su Sead Jahić iz Gračanice i Kasim Selimović iz Tuzle. Za nove članove Upravog odbora grupacije izabrani su Zijad Alić, Muhamed Alagić, Sead Terzić, Adem Hanić, Edis Šarić, Vehbija Salihović, Anto Marković, Fahrudin Imširović, Nermin Čolić i Sandra Suljić.

Upravni odbor Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona pri UPFBiH za predsjednika UO izabrao je Adema Hanića, a njegovi zamjenici su Anto Marković i Edis Šarić .

Za članove delegacije Ekonomsko socijalnog vijeća za područje Tuzlanskog kantona Skupština Grupacije izabrala je Adema Hanića, Ismeta Šiljića, Fahrudina Salihovića i Safeta Derviševića.

Na Skupštini su izabrani delegati Grupacije za predstojeću izbornu Skupštini Udruženja poslodavaca FBiH, te predloženi kandidati članove UO UPFBiH i za Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju FBiH./Almasa Bajrić/