Akcije: Svi za čiste Živinice

Akcija “Svi za čiste Živinice” danas je privukla veliki broj sugrađana, javnih preduzeća i pripadnika OSBiH, koji su se okupili pred zgradom općine Živinice.Nakon intoniranja državne himne prisutne je pozdravio i ukazao na značaj akcije općinski gradonačelnik dr.Samir Kamenjaković.

Potome je prema utvrđenom rasporedu krenula akcija na prostoru cijele općine Živincie.Da su imali šta čistiti pokazuju prvi sati, kada je u samom grado napunjeno stotine vreća sitnog otpada.S onim krupnijim posla je imala mehanizacija, jer je na prostoru općine stotine divljih deponija.Ne bez razloga, gradonačelnik Kamenjakvić je ukorio neasvjesne građane i poželio da današnja akcija bude primjer da se više ne odlaže otpad bilo gdje, već za to namjenjene lokacije.

I oni najmanji, pa osnovci i srednjoškolsci, dali su se na akcije čišćenja.U Dječijem obdaništu dvorište je uvijek čisto, ali uvijek ima šta da se i radi.

“Opadaju grančice, vjetar nanosi otpadne papiriće s okolnih prostora, a naša djeca su sa svojim učiteljicama zasadili nove cvjetove, tako da su i naši najmlađi podržali aktciju “Svi za čiste Živinice”, kaže nam direktorica Sabina Andelić

U akciju su se uključili i učenici prvog razreda Gimnazije i MSŠ sa profesorima, koji su čistili javne površine od smeća, košenje zelenih površina, pranje ulica, zasađivanje cvijeća.Akcija je izvedena u povodu 22.aprila, Dana planete Zemlje.

I umjesto naravoučenija-pitanje:da li će današnja akcija-treća zaredom-biti primjer kako sačuvati površine od divljih deponija?/Š.G./