Aminine medalje i sa svjetskih takmičenja

Naša sugrađanka Amina Nišić uspješna je učenica , maturant,Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli.Takva je bila i tokom školovanja u Prvoj OŠ Živinice.Nije se zadovoljavala samo onim što je predviđeno nastavnim planovima i programamima pojedinih predmeta, već je prikupljala znanja i iz drugih oblasti.Ono što je postigla ovih dana mnoge je zadivilo, a za nju sasvim očekivani rezultat, o kojem kaže:

“Kao što je poznato, a o tome je portal pisao jula ove godine, zajedno sa Enisom Kalfić i Alemom Tukić, u pratnji profesorice Jasmine Selimović, učestvovali smo u finalnom takmičenju World Scholar´s Cup Tournament of Champions, koje je organizovano u Sjedinjenim Američkim Državama, na Yale Univerzitetu. Osvojili smo tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Konkurencija je bila veoma jaka jer je učestvovalo oko šest hiljada takmičara raspoređenih u 700 timova, a takmičili smo se u debati, pisanju eseja i kvizovima znanja.Ovo takmičenje održava se svake godine u 3 runde: regionalna, globalna i finalna. Takmiči se u timovima od 3 člana.Globalna runda je održana u Hagu, gdje su Bosnu i Hercegovinu predstavljala dva tima iz Richmond Park Intenational Scool Tuzla.Svi smo sretni zbog postignutog uspjeha”, kaže nam Amina Nišić.

Amina Nišić je tokom svih godina školovanja bila odličan učenik sa svim peticama i mnogobrojnim pohvalama škola koje je pohađala i pohađa. Uz to je član Omladinske banke, svira gitaru i bavi se slikanjem./Š.G./